Hakkımızda

Hakkımızda
Uluslararası standartlarda radyo yayıncılığı anlayışını Manisa’ya getirmek amacıyla Radyo Tempo; 1993 yılında kurulmuştur. 1993 yılının Aralık ayında yayın hayatına başlayan Radyo Tempo; Manisa merkez ve çevre ilçelerine 90.20 frekansından, RVR marka link hattı ve vericisi ile yayın yapmaktadır.
Radyo Tempo, Türkiye geneli 700 radyonun yayınlarını canlı olarak aktardıkları RADYOSFER Platformun da en çok dinlenen ilk 15 radyo içerisin de olmayı başaran en popüler radyolar arasındadır.
Manisa’nın en geniş yayın alanına sahip radyosudur. “TEK RAKİBİMİZ TEMPOMUZ” sloganı ile yayın yapan Radyo Tempo, profesyonel yayıncılığın getirdiği en gelişmiş cihazlarla donatılmış, sahip olduğu 3 stüdyo ile her türlü yayını (konuklu, konferans, bant, canlı yayın) yapabilme olanağına sahiptir.
Yayında kullanılan dijital donanımın yanı sıra, bilgisayarlarla desteklenmiş bir kurgu – kayıt ünitesine de sahip olan Radyo Tempo, her türlü prodüksiyonu kendi bünyesinde gerçekleştirebilmektedir. Kullandığı cihazlar ve stüdyo dizaynı ile Radyo Tempo, Manisa’da ilk ve tek olmanın ayrıcalığını yaşıyor.
Haber servisi ve internet aracılığıyla, Manisa Türkiye ve Dünyadaki güncel ve flaş haberleri en hızlı, en doğru ve objektif bir anlatımla aktaran Radyo Tempo, gün içerisinde ki canlı haber bültenleriyle de anında dinleyiciye ulaştırıyor.
Radyo Tempo, teknik donanıma yaptığı yatırımın yanı sıra, bünyesinde bulundurduğu nitelikli personele yatırım yapmayı da yayıncılığın gereği sayıyor.
Kurum içi mesleki eğitimi periyodik aralıklarla sürdüren Radyo Tempo, yayıncılıkta insanın üretkenliğini teknolojik gelişmelerle kaynaştırarak kendisini durmaksızın yenilemeye çalışıyor.
Radyo Tempo, RATEM ( Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) üyesidir.

YAYIN İLKEMİZ

Radyo Tempo sevgi ve dostluk duygularını güçlendirmek, özgür düşünce ortamını geliştirmek, toplumumuzun bütün renk ve güzelliklerini tanıtmak, geçmiş ile gelecek arasında köprüler kurulmasına katkıda bulunmak anlayışıyla yayın hayatına girmiştir.
Dünyadan haberler, ulusal haberler, bölge haberleri, haber-yorum programları, kültür- sanat etkinliklerinin duyuruları ve haberleri, tartışma programları, çocuk programları sohbet programları ve Türkü ağırlıklı müzik programları Radyo Tempo’da ana program çatısını oluşturmaktadır.
Radyo Tempo’da Türkülerin ayrı bir yeri vardır. Geleneksel halk müziği ve halk müziğinde çağdaş yorumlar müzik programlarımızda önemli bir ağırlığa sahiptir. Bunun yanında diğer müzik türlerine de günün farklı saatlerinde radyomuzda yer verilmektedir.
Radyo Tempo ulusal markaların yanında Bölgenin ekonomik yaşamına katkı sağlamak amacıyla bölgesel ölçekte üretim ve satış yapan, hizmet yürüten işletmelerin tüketiciye ulaşmasında verimli bir araç olmaktadır. Özellikle kültür- sanat faaliyetleri yürüten kuruluşların tanıtımıyla halk kültürünün yaygınlaşmasında açık bir köprüdür. Radyo Tempo doğru ve düzgün Türkçe ile sorumlu yayıncılık anlayışını benimsemiş bir yayın kuruluşudur.
Manisa ve çevresine FM bandı 90.20 frekansından yayın yapan radyomuz, internet üzerinden de dinlenmektedir. Bir yandan programlarını zenginleştiren, yayın alanını genişleten radyomuz, dinleyicileri ile yakın bir bağ oluşturmayı ve yeni dinleyici kitleleri ile buluşarak sürekli büyümeyi hedefleyen bir yayın kuruluşudur. Türkülerin yeniden ve sürekli yankılanarak yaygınlaşması Radyo Tempo’nun en önemli kıvancı olmaktadır.